veelgestelde vragen

Direct Solutions, is dat een incassobureau?

Nee. Direct Solutions is geen incassobureau, maar een bemiddelaar in incassozaken. De praktijken van Direct Solutions zijn pre-incasso te noemen. Dus de stap 'voordat' een incassobureau vaak ingeschakeld kan worden. Dit doen wij voor bedrijven die oog hebben op klantbehoud. Bemiddeling doen wij vanuit ons Nieuwe Denken. Hart hebben voor beide partijen en de debiteur benaderen als een klant en niet als schuldige. 

Ben ik een wanbetaler?

Nee, niet direct. Wij werken inderdaad met bedrijven die een database hebben met wanbetalers. Er zijn ook geregistreerde wanbetalers. Als u van ons een bericht ontvangt wilt dit niet zeggen dat u wordt gezien als een wanbetaler. Wij nemen ieder situatie apart en achten deze als uniek. 

Wat als ik niet betaal?

Direct Solutions neemt verder geen stappen bij het ontbreken van toenadering. Wij vormen enkel een 'veilige zone' voordat een opdrachtgever haar rechten zoekt bij een incassobureau. Wij proberen voor ieder tijd te nemen de situatie te bespreken. Dit wilt ook zeggen dat er geen kosten bijkomen voor de debiteur. Enkel de hoofdsom.

Mag Direct Solutions incasseren?

Nee. Direct Solutions mag niet incasseren en ze wilt dit ook niet. Doet geen aanvraag om dit te kunnen en dat is de bedoeling ook niet. Direct Solutions is geen incassobureau maar een Bemiddelaar. Direct Solutions vraagt enkel de situatie nader te bekijken en de hoofdsom over te maken. De kosten worden gelegd bij de opdrachtgever en zo wordt er oog gehouden op klantbehoud.

Wat heb ik nodig om te kunnen werken met Direct Solutions?

Om ons in te kunnen schakelen kunt u contact opnemen per telefoon of e-mail. De nodige informatie vind u onder pagina Home. Er wordt vervolgens een afspraak gemaakt om uw branche en nodige specificaties te bespreken.

Onder pagina Werkwijze vind u een brochure. Dat mag u downloaden om ons beter te leren kennen.

Bemiddeling of incasso?

Direct Solutions is een Bemiddelaar. Wij bemiddelen in incasso-activiteiten. Ons incasso afdeling vertegenwoordigd ten alle tijden de opdrachtgever en heeft alle bestanden uit haar handen genomen.